Godaste jag ätit någonsin!

Godkväll mina lurviga läsare! Idag vaknade jag halv 6 med min hane som börjar bli en vana nu hihi! Drack lite kaffe, babe drog till jobbet och jag & hans mami sökte skolor till mig! Alla linjer jag ville gå var såklart fullproppade, min vanliga tur när det gäller plugg har jag märkt så valde bara några linjer. Får ta det som finns helt enkelt och sen när det kommer någon plats dit jag vill är det bara hoppa av. Äh orkar inte ens skriva om det. Får se hur det går i alla fall. Någonting positivt är i alla fall att jag och min hane har sökt lägenhet så får se hur det går! :) ja idag har jag bara gjort allmänna vardags grejer. Det är ju så när man inte har jobb eller skola. :/ men det kommer! Idag gav i alla fall Toms pappa mig solros halva heter dom! Bästa jag ätit i mitt liv! Verkar vara något ryskt! Det är malda solroskärnor och socker plus olja dom har tryckt till en massa och torkat. Tom sa också ba OMG det här är det bästa jag ätit! Jag ba jag sa ju det!!! Nu ska jag fortsätta äta det och mysa med min kung. ;) natti natti
Visst ser det ut som ihoppressad gödsel typ? Asså irl ser det disgusting ut men omg det är det godaste ever!

En skev selfie från idag haha!

Klänningsromantik och tjejproblem

Hejsan! Idag har jag inte gjort något speciellt. Bara sminkat mig, pratat i tele, diskat, ätit lite melon, tittat på när kuppen mekar och sånna där saker. :) Igår kom min klänning som jag beställde  förra veckan! Wiie äntligen! Testade den och man ser riktigt gotisk, mörk, evil glamorös och ahh som en riktig rockstar helt enkelt. That i like alot! Ska ha på mig den på fredag så då får ni se hur den ser ut på! ;D Aajuste igår hände det mig ett riktigt girlie-problem då! Som jag aldrig råkat ut för. Okej kolla bilden;
En tampong utan snöre? What a hell liksom?! Är det meningen att man ska trycka ut den eller vad haha. Som ni ser på bilden så grävde jag i den men nepp inget snöre. Nu ska jag i alla fall förbereda skogschampinjoner och sojakorv. För att nu ska det grillas i solen. ;) här kommer lite selfies från nyss. Pussen!




Why??

Varför introduceras feminism till Européer som redan hade/har världens bästa livsstandard bland alla i hela världen?  Anti feminism!

Las Vegas 2016!

Fick inbjudan av några släktingar som bor i Las Vegas att jag borde komma dit september 2016 för att min sysslings pappa fyller 40 år! Så himla glad över inbjudan, kiitos Tini, Roope and Nelly! Det betyder mycket för mig! Nu är det bara dags att spara pengar då! Las Vegas 2016 här kommer jag! ;)
 
 
 

Såg vilda fasaner på nära håll!

God morgon, hyvää huomenta, good morning, feliz navidad. Haha driiver! :'D *morgonhumor!* Gick upp när älskling gick upp, 05:30 (04:30 svensk tid). Drack kaffe och rökte cigg sen när han skulle åka m moppen så pajjade den totalt så han kom ingen vart. Det var bara att väcka hans mamma för skjuts & medans hon gick upp gick jag och Tom ut för att röka yttligare en cigg och då kommer det 2 fasaner en kom på riktigt nära håll 4-5 meter i från oss! Shiit vad coolt det är när lite ovanligare djur kommer så nära. Jag har ju sett många förut på långt håll men aldrig så här! Blir alltid en helt annan känsla! Åh jag älskar djur. <3 Läste på lite om dom nyss och tydligen så finns det ett 30-tal olika arter av fasaner. Dom kom till Finland från Asien vid 1860 talet har jag för mig så har dom spridit sig mycket. :) Vet inte vilken sort jag såg nu men den var typ hälften svart och hälften brun. :) Här kommer lite bilder på fasaner:
En japansk fasan, så fiiiiin! Finns dock inte vilt i Europa vad jag vet. Men men jag läste inte så noga så man vet ju aldrig!


Go'kväll!

Gud vad sent jag vaknade idag! Först vaknade jag i för sig halv 6 och var vaken till 7 och somnade om och vaknade vid halv 1! Men som sagt.. Mycket firande blev det ju på midsommar. ;) Idag käkade jag lite sojagurt till "frukost" med granatäppel smak & lite chiafrö över. Har ni smakat den? Det är en nyhet och jag blev verkligen förvånad över hur god den var! :) Idag har jag bara spelat The sims 4, städat rummet lite, suttit vid datan och pratat lite i telefon m Malin & Henrik. Så en riktig chill dag helt enkelt! Snart ska jag steka på lite skivade sojakorv, färska skogschampinjoner, färsk vårlök med couscous till. ;)
En gammal cambild haha!
 

Bästa midsommaren någonsin!

Men hallå! :) Har inte varit hemma sen i torsdags. Vi kom hem i natt vid halv 3. Gud vad kul jag haft! Verkligen bästa midsommaren någonsin. Därför jag inte har bloggat, har direkt inte haft tid. :) vi har varit på besök hos Mikko och hans fru och festat, bastat, ätit god finsk mat, badat i sjön & njutit av livet helt enkelt! ;) Hade ni en bra midsommar? Här kommer lite bilder från dessa dagar: 

Fin askopp va?

Haha fylleselfie!!

Beställt en klänning!

Så himla glad över klänningen jag beställde nyss. Riktigt sexig som passar både till vardags & fest. Sorry btw för att jag inte skrev igår! Var typ överallt igår och kom hem vid 17 och då var det bara att duscha, laga mat osv. Jag och Toms mamma var i allllaaa affärer i hela stan kändes det som plus banken osv osv osv. Om jag skulle skriva ner dagen igår skulle det nog bli en halv bok så. Men det var inget speciellt vad vi gjorde. Massor av äranden bara. 
Idag vaknade jag vid 10 eller halv 11. Var ganska trött efter dessa två dagar då jag gjort så sjukt mycket. I alla fall idag så dammsög jag, pratade med Henrik i tele, fixade lite på rummet, beställde den där klänningen som sagt, lagat middag,  käkat frulle också såklar, sippat på kaffe & hängt vid datan typ.
Här är klänningen jag beställde idag för 30 euro. Vad tycker ni? Värt eller inte? Jag tycker det var fett värt det i alla fall. ;)
Det fanns helsvart också men jag tyckte faktiskt ovanligt nog att det var mycket snyggare med det ljusa under! :)

Om finska testet igår:

Skrev aldrig igår för att jag vaknade tidigt vid halv 6, åt frukost med babe & fixade mig. Sen skjutsade Toms mami mig till Salpaus i stan där jag gjorde finska test både muntligt, skriftligt och att lyssna. Lärarinnan frågade mig vad jag egentligen gör där för att det är mest för invandrare som inte kan finska alls. Jag ba "jag vet inte jag vill börja plugga så då sa arbetsförmedlingen att jag ska kolla min finska" och hon sa: "men varför sa dom inte att du ska göra finska testet där i skolan? Vi kan inte lära dig någonting. Du kan för bra finska redan." Men sen sa hon aja men vi gör testet då. :p Gick jätte bra! Tog bara 2 timmar för att det var mattetest också och allt möjligt! Men men. :) Efter testet drog jag och Marie till min sparbank där jag trodde jag hade 300 euro men jag hade tydligen över 400 euro så det var en nice överraskning! Men jag kunde inte få dom kontant och jag hade inte min andra banks banknr så fick bli en annan gång. :p När vi hade varit i banken drog vi till k-citymarket och handlade lite käk sen till Robin Hood för att hon skulle köpa jord. :) Efter all "äventyr" :p åkte vi hem och jag drack en kopp kaffe, pratade mies Malin i 45 min tror jag och däckade i sängen. Älskling kom hem efter jobbet och la sig brevid mig och höll om mig. Så mysig Tom!! <3 Min !! <33  och sen så somnade jag igen haha. Vaknade och gjorde middag, spelade the Sims 4 sen gick jag och tom oss <33
älskar dig!!! <3 <3

Redan söndag!

Idag vaknade vi vid halv 12. :P Jätte dåligt väder idag, bara helt molnigt. Tänkte prova mitt nya smink idag men det blev inte så. Istället blev det att uppdatera mitt webcamprogram på datan från youcam 4 till 6an. (såå mycket bättre!) Sen blev det mer tråkgöra, att rensa alla e-post från hotmailen, plus att rensa några bilder på datan, tog bort gamla nagellacket från fingrarna & bädda. Sen åt vi frukost givetvis. Men däremot en !otroligt! rolig sak har jag gjort idag! Pratat med min syssling Iza! <3 Åhhh shit vi har inte pratat på evigheter!! Det blir ju tyvärr lätt så när hon flyttade till Norge och jag flyttade till Finland. Min tvillingsjäl. <3 Känns så jäkla underbart att höra Izas röst igen. <3 Nu ska jag måla mina naglar, får se vilken färg det blir. ;) Hoppas ni haft en trevlig helg!
 
Eftersom att jag inte tagit någon/några bilder idag så blir det selfies från onsdags. xD
 
 

Lycka!

Hello Sweeties! Jag och min kuppe vaknade vid halv 10 idag. Toms föräldrar åkte på bröllop plus hans syrra för att hon skulle sjunga där så vi fick lite egen tid. Det vi gjorde.var vattna blommorna, tvätta en minibuss plus en bil, jag diskade också och babe hämtade ved. Efter det åt vi lite frulle sen blev det en öl i solen. Så himla varmt idag! Var från 25 till säkert över 30 grader. Sommaren är här! :) Vid halv 6 åkte jag och Tom moppe till Tokman (en butik) i Orimattila för att hämta mitt paket jag beställde från Pretty.fi . Blev väldigt chockad faktiskt för att jag beställde sminket i förrgår & redan igår fick jag sms att paketet redan var framme!! Det tog mindre än en dag! Ska absolut beställa smink därifrån fleer gånger. Ikväll åkte jag och My moppe också. (Hon körde) . Mitt i skogen på nån grus väg och gasade på max. Hahah shit vad kul det var. Vi stannade på vägen för att ta foton. :) Efter det blev det laxsoppa m bröd till middag och sen fler bärs i solen. :) ajuste vi bastade nyss också! nu ska jag och Tom äta kvällsmat och sen blir det mys. <3 Goodnighty och ha en fortsatt trevlig helg! :) Här kommer lite bilder från idag:
 
Mitt underbara smink som kom med posten. <3



Underbara crocks eller hur det stavas som jag fick av Toms mamii. :) Så fina!

Igår <3

Hade fullt upp igår så hann inte blogga. Igår hade jag och baby våran ett årsdag. <3 När han kom hem efter jobbet så gav han mig ett handgjort ljus som han själv har gjort på jobbet. Den var så himla fin! Så himla gulligt! <3 Vi drack öl i solen först och sen så fick vi skjuts till Stan (Lahti). När vi kom till stan så handlade vi först bärs, en varsin sallad, rotfrukschips och nektariner i S-Market. När vi hade handlat färdigt gick vi till Lahti hamn och satt vid kanten av vattnet och åt plus drack lite. Sen när vi hade suttit där ett tag gick vi till en park brevid som heter Vesijärvi. Första gången jag var där, riktig vackert. :) Senare kom Toms pappa och hämtade oss och sen började vi plantera träd på tomten med hans föräldrar och efter det blev det några bärs ännu mer. Sen gick vi och la oss. :) jag älskar dig Tom Lauren, hoppas på ett liv med dig förevigt babe. <3



Hitler var vegetarian.

Varje dag lär man sig någonting nytt och idag fick jag reda på att Hitler tydligen var vegetarian! Jag visste att han älskade djur men inte att han var veggo! Läste även nu att "Many Nazi leaders, including Adolf Hitler and Hermann Göring, were supporters of animal rights and conservation. Several Nazis were environmentalists, and species protection and animal welfarewere significant issues in the Nazi regime.[3] Heinrich Himmler made an effort to ban the hunting of animals.[4] Göring was a professed animal lover and conservationist[5] — though from 1934 he was also Reichsjägermeister ("Master of the Hunt"). The current animal welfare laws in Germany are modified versions of the laws introduced by the Nazis.Taget från wikipedia. Japp jag vet inte varför jag ville skriva detta inlägg men jag tyckte det var ganska fascinerande! 

Smiink!

Idag har jag varit buusig. Jätte busig faktiskt! Jag har då beställt smink för 53 euro (495 kr). Men det var otroligt mycket för priset & bra kvalitéts smink så det var faktiskt sååå värt det. Undra om min karl blir arg på mig och ba "Sanni! Smink för över 50 euro wtf!?". Hiihi men struntsamma det är ändå från min egna ficka så. Minns en gång när jag köpte en foundation för nästan 500 spänn förut från Bodystore, provade en gång och det var den sämsta jag provat. Gissa om man hade ångest då. Ah men i alla fall jag är sååå glad för att jag har viljat ha dessa grejer i kanske 3 år om inte typ flera år?
Det jag i alla fall har beställt är:
Bh Cosmetics, Contour & Blush
För att framhäva konturerna mer i ansiktet. Högpigmenterat puder som ger möjligheter till rouge, skuggning och concealer applicering.
                           
Blush Professional, 88 Colour Eyeshadow Palette
88 stycken ögonskuggor som är matta med skimmer.
Coastal Scents Brush Set
5 olika borstar (börjar från vänster sida)
Foundation (Gethår)
Eye Shadow (Hästhår)
Blender (Hästhår)
Concealer (Syntetiskthår)
Angled Liner (Syntetiskthår)

Rosa pantern

Hej alla söta läsare! idag har jag faktiskt inte gjort något speciellt, men det är ju så när man varken har jobb eller skola. Men det kommer snart så! Det har varit 20 grader ute, trots att det bara har varit mooln plus blåst som vanligt. -.- Har pratat med Malin i tele och hennes bebis är beräknat till januari! :) Så roligt! Typ alla mina tjejkompisar får barn i samma tidpunkt haha! Jätte kul ju. :) Bara jag som är kvar känns det som. ^^ Som sagt så har jag inte gjort något speciellt idag. Bara sminkat mig (det blev en rosaskimrande sminkning). :) Rosaögonskugga är fint för speciellt grönögda girls då den rosa färgen gör ögonfärgen mer grön! Vad tycker ni? :) börjar bli brun också!
 Ser ni att det verkligen gör mina gröna ögon ännu grönare? Blev så nöjd!
 
 
 Xoxo
 

Recept på vegansmör

Du behöver:
En form & valfri olja (antingen olivolja, solrosolja, smakfri kokossolja eller rapsolja).
Häll olja i formen (helst plast som du har lock till). Sätt in i frysen. Låt den vara i frysen 5 timmar så att oljan får en fast form. Lägg den sedan in i kylen så kommer den ha en fast form hela tiden. Går att äta när det längre nte är fryst givetvis. Tänk på att olja är en färskvara, vilket betyder att den håller i max 3 månader. :)
Bild från Google

Varm sojamjölkschoklad!


Och en förvandlad pojkvän hihi!
 

Sunnyday!

Idag har jag dammsugit, duschat, suttit i solen och ätit gröna vindruvor, ätit isglass i solen, diskat, pratat med Johanna i telefon och lagat middag med  älskling. Det blev tagatelli m sojafärssås. ;) Just nu lyssnar jag på rock n roll och väntar på att se resultatet  på min karls look! (Han håller på att snagga av sig allt sitt hår och jag har inte sett han snaggad på ett halv år.) :D Här är lite bilder från idag..




Vegansk färssås. ;)

Recept på vegansk ost.

Ingredienser:
8 ½ dl vatten
2 dl morötter eller kålrot eller färigkokta röda linser
3 msk agar-agarpulver
3 dl naturella cashewnötter, naturella jordnötter eller naturella haselnötter
1 ½ dl b-jäst/näringsjäst
6 msk citronsaft eller limesaft
2 tsk salt
2 krm vitlökspulver
2 krm gurkmeja
2 krm paprikapulver

Gör så här:
Mixa alla torra ingredienserna fint i en mixer. Pressa även ur citronsaften i en liten skål eller glas.

Riv morötterna (eller kålroten) fint och koka upp dem tillsammans med vatten, låt sjuda i 10 minuter (använder du röda linser kokar du upp vattnet och går till nästa steg.)

Koka upp igen och häll i agar-agar och låt sjuda i 5-10 minuter.

Tillsätt citronsaften och agar-agarblandningen i mixern och mixa tillls det blivit en fin smet. (Man kan behöva stanna mixern kort och blanda lite i bottnen för att få upp de torra ingredienserna.)

Häll upp i en burk och låt svalna helt 1-2 timmar och häll ut den på en tallrik eller ostbricka.

Klaart!

Första gången jag provade vegan-ost!

Gud vilket konstigt väder det har varit på senaste. Tycker inte ni det? Först jätte varmt och soligt, och helt plötsligt spöregnar det och är kallt. Idag har jag bara ätit och ätit, diskat plus druckit kaffe och lyssnat på lite rock n roll. Har i för sig pratat med Henrik, mamma och pappa i telefon också. :)
Frukost:
Sojagurt m vaniljsmak & en msk chiafrön.
..plus finskt rågbröd m veganskt smör och vegansk edamer ost.
Lunch:
Rester från igår. ;)

Recept på egen nötmjölk.

Du behöver: 
2 dl valfria nötter
1 till 1,5 L vatten (beroende på hur tjock du vill att mjölken ska bli)
 

Blötlägg helst nötterna i vatten 2-5 timmar för att det ska bli enklare att mixa nötterna.
 
Mixa allt!
 
Klart! ;)
Bild från Google

Mys söndag!

Jag och älskling åkte moppe till Orimattila och handlade maat på K-market. Vi köpte bland annat chiafrön, sojamjölk, sojagrädde, vegansk ost, veganskt smör, sojagurt med två olika smaker, sesamolja, soja proteinpulver osv osv. :) Vilket hälsofreak jag är asså hihi!!! Ajuste jag läste på lättas smörpaket igår att det innehåller gelatin. Så vidrigt!! Så ni vegetarianer, pescetarianer & pollotarianer.. Titta vad smöret innehåller, det kan vara fett från ko & gris. Euwwwwww! Skulle sätta recept idag på hur man gör egen vegansk ost, nötmjölk & vegansk smör. Idag lägger jag endast upp ett recept i nästa inlägg. Imorgon lägger jag upp de andra två. Efter det ska jag sova! :)

Goddag!

Hej hej läsare. Idag är det bättre väder än igår, det är varmare men det blåser fortfarande lite. Jag och babe har städat lite idag. Just nu sitter jag och dricker sojakaffe. Vi ska snart åka och handla mat och så vidare. Vad det verkar så ska vi grilla ikväll. För min del blir det massvis med olika marinerade grönsaker. Vi hörs senare bloggen tja tja.
En bild från förrgår när det blåste som tusan! Hår överallt haha!

NO to milk!

Från och med idag har jag slutat med mjölk, det vill säga även grädde, ost & vanligt smör också. Så nu är man pescetarian plus inga mjölkprodukter. Så himla stolt över mig själv måste jag säga! :) Varför jag valde att sluta med mjölk: Det är många som frågat och det är för att mjölk är inte till oss människor. Det är till kossornas kalvar, till deras barn. Det är inte gjort för oss människor. Det vill säga att det är inte normalt att dricka andra djurs modersmjölk! För det andra så är det mycket nyttigare att inte dricka mjölk. Mjölk kan leda till massor av sjukdommar. Bara ett exempel är eksem, som jag har till och från. Många som har slutat med mjölk har aldrig fått hudproblem efter. Häftigt va? :) Jag kommer vecka för vecka skriva inlägg om hur jag känner mig utan mjölkproduker, om jag känner någon skillnad. Imorgon kommer jag även lägga upp recept på mjölkfritt smör, hur man gör egen nötmjölk & havremjölk och även recept på mjölkfri ost! Snart blir det läggdags, natti natti. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett år sedan..

För två dagar sen (4e juni) blev det exakt ett år sedan min bästavän, min gudinna, min själsfrände, min farmor gick bort... Klarade inte av att skriva något för det kändes för jobbigt. Vet fortfarande inte vad jag ska skriva. Det gör för ont, så ont att inga ord kan förklara. Endast känslor.. Jag älskar och saknar dig Sinikka Kolari! Jag vet att du alltid är med mig! :'( <3
Min underbara farmor, min kusin Nellie & våran underbara släkting Markus! <3 

Baksmälla!

Gud vad bakfull jag är idag! Drack "lite" för mycket igår. Den borde dock försvinna snart för att jag gjorde vegansk wok med nudlar och åt först en portion sen en portion igen. Druckit massor av vatten och tranbärsjuice. Igår var vi bara hemma, var fint väder men blåste ganska mycket dock :/ 
Här kommer det lite bilder från igår:

Outfit och selfies från igår. ;)

Min middag igår, örtbombad zucchini och championer plus couscous.
Bild från idag:
Vegansk wokgryta som innehåller röd paprika, grön paprika, gul paprika, zucchini, champinjoner & kokosmjölk.

Weekend!

Vaknade 9:30 idag. Är inne på min andra kopp kaffe, har pratat lite med mamma & pappa, klätt på mig & bäddat osv. Ska snart äta lite, borsta tänderna och sminka mig. Här på landet behöver man ju typ inte sminka sig så det är kul att göra det på helgerna i alla fall. :) Man kan ju inte se ut som hej kom och hjälp mig varje sekund av sitt liv liksom haha!!
Hörs senare xoxo
 
Favoritlåten just nu:

Dagens outfit

När man är hemma så är det mjukisar som gäller. :)

Xoxo

Naturliga solskydd

Nu är det juni vilket betyder att det är sommar! Man blir lätt bränd av solen och man vill gärna att huden inte ska bli skadad. Att färgen ska hålla länge är nog något alla vi blekisar också vill! Vissa tror att om man använder solskydd så blir man inte lika brun. Det är en myt! Om du använder solskydd så blir du brunare, färgen håller längre och det bästa är att du inte skadar din hud lika mycket. :) Jag personligen vill helst inte använda solskyddsprodukter som innehåller kemikalier, vilket nog 90% av alla gör tyvärr. Så här får ni tips på naturligaoljor som redan innehåller spf redan från början!
 
Desto högre spf desto högre skydd det vill säga. Morotsfröoljan blir du extra brun av vill jag tillägga! Så om du bara vill ha din naturliga färg så rekommenderar jag hallonfröolja! Själv ska jag köpa mig en flaska morotsfröolja. Att köpa ekologiska oljor är ett tips! Ta hand om er hy och inte minst din kropp! Hoppas det var till hjälp. :)

God morgon! Hyvää huomenta!

Vaknade när min hanes alarm ringde, kl 05:30. Det vill säga i svensk tid  04:30. ;)  Satt precis och skrattade åt finsk humor och innan det städade jag lite. Nu måste jag äta frukost, dammsuga och borsta tänderna. Skriver senare. :)

Finsk humor är oftast kall, brutal och ibland faktiskt psykiskt påfrestande för vissa som inte kan hanterar den. Men vi finnar tycker det är skitkul haha..;)

Nighty nighty!

Hello fellas! Sitter och skriver en inköpslista och ska snart borsta tänderna och lägga mig med min hane. :) Idag har jag bara varit hemma och målat blomkrukor, lagat middag och bara varit framför datan. Här kommer lite bilder från ikväll. Godnatt! 
Sojakorv med stuvade makaroner. En enkel middag helt enkelt
Outfit
Inköpslista, skrev couscous helt fel haha!

Mörkrosa träd <3

Detta träd på våran tomt är såå mys.




Börjar blogga igen!

Efter en evighet så börjar jag blogga igen då. :) Ska blir jätte roligt faktiskt. Har gjort en ny header idag, blev väl helt okej. Men får göra en ny när jag har lust. (: Kolla gärna in min blogg via mobilen också. Vad tycker ni om mobilversionen? Pinky pinky va? ;) Den blev jag i alla fall riktigt nöjd med. :)