Recept på vegansk ost.
Ingredienser:
8 ½ dl vatten
2 dl morötter eller kålrot eller färigkokta röda linser
3 msk agar-agarpulver
3 dl naturella cashewnötter, naturella jordnötter eller naturella haselnötter
1 ½ dl b-jäst/näringsjäst
6 msk citronsaft eller limesaft
2 tsk salt
2 krm vitlökspulver
2 krm gurkmeja
2 krm paprikapulver
Gör så här:
Mixa alla torra ingredienserna fint i en mixer. Pressa även ur citronsaften i en liten skål eller glas.
Riv morötterna (eller kålroten) fint och koka upp dem tillsammans med vatten, låt sjuda i 10 minuter (använder du röda linser kokar du upp vattnet och går till nästa steg.)
Koka upp igen och häll i agar-agar och låt sjuda i 5-10 minuter.
Tillsätt citronsaften och agar-agarblandningen i mixern och mixa tillls det blivit en fin smet. (Man kan behöva stanna mixern kort och blanda lite i bottnen för att få upp de torra ingredienserna.)
Häll upp i en burk och låt svalna helt 1-2 timmar och häll ut den på en tallrik eller ostbricka.
Klaart!
8 ½ dl vatten
2 dl morötter eller kålrot eller färigkokta röda linser
3 msk agar-agarpulver
3 dl naturella cashewnötter, naturella jordnötter eller naturella haselnötter
1 ½ dl b-jäst/näringsjäst
6 msk citronsaft eller limesaft
2 tsk salt
2 krm vitlökspulver
2 krm gurkmeja
2 krm paprikapulver
Gör så här:
Mixa alla torra ingredienserna fint i en mixer. Pressa även ur citronsaften i en liten skål eller glas.
Riv morötterna (eller kålroten) fint och koka upp dem tillsammans med vatten, låt sjuda i 10 minuter (använder du röda linser kokar du upp vattnet och går till nästa steg.)
Koka upp igen och häll i agar-agar och låt sjuda i 5-10 minuter.
Tillsätt citronsaften och agar-agarblandningen i mixern och mixa tillls det blivit en fin smet. (Man kan behöva stanna mixern kort och blanda lite i bottnen för att få upp de torra ingredienserna.)
Häll upp i en burk och låt svalna helt 1-2 timmar och häll ut den på en tallrik eller ostbricka.
Klaart!

Kommentarer
Trackback